OP DIT MOMENT IS ER EEN CLIËNTEN-STOP

 

“Het leven is af en toe gewoon zwaar. Je moet iedere ochtend uit je nest komen, van jongs af aan moet je op school iets flikken, met vrienden en vriendinnetjes moet je iets regelen, je moet een baan zien te krijgen, je moet een gezin zien te stichten. Het is een ongelofelijk hoop gedoe. En al die tijd zit je daar van te houden… maar het is eigenlijk niet eens zo’n gekke tip om, terwijl je bezig bent iets van het leven te maken, niet te vergeten dat het leven ook bewerkelijk is… en een gedoetje.”
– René Gude –

Ik hou van de uitspraak van René Gude (voormalig Denker des Vaderlands) omdat het leven zo kan aanrommelen. En in dat gedoe is het soms helemaal niet makkelijk om je weg te vinden. We denken dat we het alléén moeten uitvinden en daar ligt nu juist de crux. Door open te zijn, in een beschermde setting, schijnen we licht op wat er wringt. Dat maakt dat je je minder alleen voelt.

Daar komt een goed gesprek van pas. Je hart luchten, vertellen wat je wellicht anderen niet kunt vertellen. Daarop vragen krijgen die je anders laat nadenken, of wellicht bij een gevoel komt wat je voorheen genegeerd hebt. Op weg naar opluchting, erkenning en goede moed om verder te gaan.

Blijf niet alleen zitten met je ‘gedoetje’. Reik uit, vertel je verhaal, onderzoek en beweeg verder.

Waarom ‘Ode to Life’? ‘Ode to Life’ gaat over eerbied voor alles in het leven, het goede en slechte, het mooie en lelijke, het makkelijke en moeilijke. Een ode aan het leven met al zijn veelheid, complexiteiten en vieringen.