Skip to main content

Therapie biedt je de kans bepaalde thema’s, patronen of gedragingen uit je leven te onderzoeken. Dat hoef je niet alleen te doen. Het is fijn om daarbij begeleidt te worden door een therapeut. Iemand die als gids fungeert in de wirwar van je gedachten, gewoonten en stortvloed van meningen en oordelen.

Deel van therapie is het afpellen van alle lagen die je zicht beperken. Een ander deel is te onderzoeken wat je ervoor in de plaats zou willen. Als laatste gaat het ook over het vieren van krachtige en nieuwe besluiten, gedachte processen en hoe je het leven benadert.

Mag er ruimte zijn voor al jouw kanten (de mooie en niet zo mooie)? Kan je compassie & vriendelijkheid ontwikkelen voor deze kanten (minder oordeel, meer ontspanning). En kun je vieren dat je, na veel hard werken, de controle (eigen keuze en verantwoordelijkheid) over je eigen leven weer terug hebt?

Wat is Psychosynthese?
Psychosynthese hoort thuis tussen de transpersoonlijke en de humanistische psychologische stromingen, ontwikkeld door de Italiaanse psychiater dr. Roberto Assagioli (1888-1974), die zich richt op persoonlijke ontwikkeling (veranderingsprocessen, inzicht & zelfactualisatie) en transpersoonlijke ontwikkeling (piekervaringen, spirituele inzichten, gevoel van verbondenheid). Binnen de Psychosynthese spelen keuze en verantwoordelijkheid, de menselijke wil en zelfrealisatie (roeping) een grote rol