Skip to main content

‘Speed Limit’
Iedereen heeft een eigen snelheidslimiet. Volg je eigen tempo van beweging en ademhaling. Wanneer je daar naar kunt blijven luisteren kom je vanzelf in je eigen dans terecht.

Experimenteer
Laat je verrassen door jezelf en anderen. Speel met je eigen beweging en dans. We hebben allemaal onze gewoontes in de dans. Kijk eens wat er gebeurt als je een keer het omgekeerde doet. Kijk af, doe een ander na (ook al staat deze persoon aan het andere eind van de ruimte). Als je altijd aan de rand danst kijkt eens hoe het is om in het midden te gaan staan. Dans wild, rustig, langzaam, snel, hoog, laag, klein, groot. Laat je verrassen.

Blijf opdagen
We lopen tegen van alles aan… vermoeidheid, verveling, frustratie en kwetsbaarheid. Dat kan reden zijn om te willen stoppen. Zeker wanneer je voor het eerst begint. Niemand heeft immers in één dag leren lopen. Het verzoek is in beweging te blijven, hoe klein die beweging ook is. En dat te blijven doen tot er vanzelf iets verandert. (tip: door met een ander te dansen kan je ook veel in beweging zetten). Heb je vragen of wil je dit kenbaar maken aan mij kom dan na de les even naar mij toe.

Muziek
De muziek kan een enorme impact hebben op hoe we de dans ervaren. Leuk, stom, saai, te hard, te langzaam, etc. Laat de muziek je inspireren en motiveren. Laat soms de muziek ook eens links liggen. Kan je de beweging van je lichaam volgen?

Gun-factor
Gun jezelf de volledige aandacht die je aan jezelf mag besteden. Geniet van jezelf, jouw beweging/ dans, de aanwezigheid van anderen en van de muziek.

Beperking
Ook met een blessure of beperking ben je welkom. Het gaat er niet om hoe mooi of goed je danst. Het gaat er om hoe jij jouw belevingswereld in beweging wilt en kunt brengen. ‘Move & Include’ is onderdeel van Open Floor wat zoveel betekent als dat we alles, wat een deel van ons leven is, bij onze dans mogen betrekken.

Eigen Verantwoordelijkheid
Je volgt de lessen geheel op eigen verantwoordelijkheid. Mensen die in behandeling zijn (fysiek of psychisch) hebben zorg te dragen voor hun eigen gezondheid.