Ik zoek therapie

Ik zoek therapie

Kennismakingsgesprek
We zullen onder andere bespreken waar je voor komt (specifiek probleem of bepaalde vraag). Er is de gelegenheid om vragen te stellen en verwachtingen uit te spreken. Daarna bepalen we samen of we verder gaan met therapie.

Het begin, de sessies en de afronding
Het is de bedoeling dat elke therapie die je begint ook een keer eindigt. Therapie is vrijwillig en niet vrijblijvend. De mate van ‘succes’ hangt voor een groot deel af van je motivatie, inzet en bereidheid actief deel te nemen aan het therapeutische proces.
In de eerste fase van het traject zullen we oriënterende gesprekken hebben zodat er een goed beeld ontstaat van waar je voor komt en waar je je op wilt focussen.
In de tweede fase gaan we dieper in op wat naar voren is gekomen in de oriënterende gesprekken. Het is ook de fase waarin het meeste werk wordt verzet.
In de derde fase werken we naar een afronding toe. Nieuw verkregen inzichten en manieren van handelen zullen een onderdeel van je leven gaan uitmaken.

“Don’t get me wrong, I’d love to skip over the hard stuff, but it just doesn’t work. We don’t change, we don’t grow, and we don’t move forward without the work. If we really want to live a joyful, connected, and meaningful life, we must talk about things that get in the way.”
– Brené Brown – ‘The gifts of imperfection’

Werkvormen
Werkvormen die ik gebruik zijn o.a.: Psychosynthese, Gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk, visualisatie en lichaamswerk. Door gebruik te maken van verschillende werkvormen is er voor elk een ingang in de eigen wijsheid. Ik gebruik deze werkvormen afhankelijk naar behoefte en functionaliteit.

Wat is Psychosynthese?
Psychosynthese hoort thuis tussen de transpersoonlijke en de humanistische psychologische stromingen, ontwikkeld door de Italiaanse psychiater dr. Roberto Assagioli (1888-1974), die zich richt op persoonlijke ontwikkeling (veranderingsprocessen, inzicht & zelfactualisatie) en transpersoonlijke ontwikkeling (piekervaringen, spirituele inzichten, gevoel van verbondenheid). Binnen de Psychosynthese spelen keuze en verantwoordelijkheid, de menselijke wil en zelfrealisatie (roeping) een grote rol.

Intervisie & Supervisie
Als therapeut krijg ik intervisie en supervisie. Deze ondersteuning bevordert mijn therapeutische werk en houdt mij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees hier meer over Psychotherapie vs Therapie.

%d bloggers liken dit: