Hester Hudig

Hester Hudig

Mijn naam is Hester Hudig (1971)

Ik heb een eigen praktijk, in Rotterdam, waarbij ik mensen begeleid in een therapeutisch traject. Psychosynthese is de theoretische en praktische basis waarop ik werk. Daarnaast maak ik ook gebruik van andere werkvormen zoals Gestalt, lichaamswerk (adem, lichaamsbewustwording), beeldtaal (dromen, tekeningen) en de wereld van symbolen en metaforen.

“…re-examine all you have been told at school or church or in any book, dismiss whatever insults your own soul, and your very flesh shall be a great poem and have the richest fluency not only in its words but in the silent lines of its lips and face and between the lashes of your eyes and in every motion and joint of your body.”
― Walt Whitman ― ‘Leaves of Grass’

Ik heb opleidingen Psychosynthese Academie (post HBO), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO) en massage (Holos – Academie voor Massage) afgerond. Ik heb gewerkt met verslaafden, mensen in de sociale psychiatrie, relaties van gedetineerden, kinderen in buurthuizen en als mentor van een klas jongeren op ROC Zadkine.

Van 2002 tot 2016 ben ik als staflid en trainer verbonden geweest aan WYSE International, een charitatieve & educatieve organisatie die ‘International Leadership Programmes’ verzorgt aan jongeren en jong volwassenen (15-35 jaar). En heb ik acht jaar les gegeven op Londense basisscholen over “Change & Transitions” aan kinderen van groep 8 (11-12 jaar). Kinderen die op het punt staan de overgang te maken naar het Middelbare Onderwijs.

Naast mijn opleidingen heb ik diverse trainingen gevolgd bij Mary Elizabeth Marlow in het therapeutisch werken met dromen en tekeningen (vrije tekeningen, opdrachten, mandala’s).
En trainingen bij Open Floor International van Andrea Juhan Ph.D. in ‘dance- & movement therapy’ genaamd: ‘Open Floor Encounter’ & ‘Libido’.

In 2015 heb ik de opleiding ‘Vat van Zelfwaardering‘ afgerond. Het is een begeleidingsvorm die focust op het aanleren en inzetten van positieve affirmatie en gedrag.

Momenteel volg ik de opleiding voor ‘Movement Teacher’ en ‘Therapist in Motion’ bij Open Floor International. Als docent-in-opleiding verzorg ik wekelijkse lessen in dans en lichaamswerk bij Centrum Djoj. Eind augustus 2018 zal ik beginnen met individuele dans & lichaamswerk trajecten aan te bieden in de praktijk.

%d bloggers liken dit: